• Start
  • Nieuws
  • 7 tips voor een sterke zorg IT-infrastructuur

7 tips voor een sterke zorg IT-infrastructuur

7 tips header BproCare

Zorgmedewerkers willen zorgen. Door toenemende regeldruk is daar echter steeds minder tijd voor. IT-oplossingen die hierbij zouden moeten helpen, sluiten niet altijd aan. Om zorgmedewerkers écht te ontlasten, is het belangrijk dat de inrichting van de IT-infrastructuur daarom klopt als een gezond hart.

In deze blog delen we 7 tips om de IT-infrastructuur het het zorgproces goed voor te bereiden en te laten kloppen als een gezond hart.

1. Stel een bewerkers overeenkomst op

7 tips bewerkersovereenkomst BproCareZorg voor een goede bewerkersovereenkomst. Hier bestaan standaarden voor. Leg vast dat de opdrachtgever eigenaar van de data blijft. Bereid alles goed voor, om zorgen bij de Raad van Bestuur weg te nemen.

2. Gebruik een toekomstbestendige app

Gaat u een app gebruiken? Zorg dan dat deze toekomstbestendig is. Hou bijvoorbeeld rekening met overschakeling van zorg naar een andere locatie van uw instelling, en de eisen die gesteld worden aan beeld- en geluid kwaliteit. Denk goed na over hoe de cliënt/patiënt de informatie gaat gebruiken. Verschillende situaties vergen verschillende eigenschappen.

3. Deel kennis

7 tips toekomst BproCareDeel kennis! Neem bijvoorbeeld deel aan regionale initiatieven. Zo zijn er bijeenkomsten voor huisartsen en zorginstellingen. Vraag naar ervaringen van anderen, zo voorkomt u dat het wiel twee keer wordt uitgevonden.

4. Maak een vernieuwingsplan

Creëer een gedetailleerd vernieuwingsplan. Moet er aanzienlijk wat gebeuren? Wees dan realistisch en voer de innovatie gefaseerd in. Je kunt niet alle doelgroepen tegelijk te veel belasten.

5. Bereid voor op verandering

Flexibiliteit is waardevol. Ergo, het is belangrijk dat een IT-systeem gemakkelijk te up- of downscalen is. Hierdoor is de oplossing vaak ook efficiënter en goedkoper.

6. Betrek stakeholders

7 tips stakeholders BproCareBetrek álle belanghebbenden. Bestuur, MT, zorgmedewerkers én cliënten/patiënten. Start een projectteam die het project begeleidt. Omschrijf concrete verantwoordelijkheden.

7. Maak een exit-strategie

Ter afsluiting, stel een exit-strategie vast. Een belangrijk aspect dat nog wel eens wordt vergeten. Het is nooit leuk om in het begin al met het einde bezig te zijn, maar als je later keuzes wilt maken is het wenselijk om op duidelijke - van tevoren gemaakte - afspraken terug te kunnen vallen.

(bron: zorg-en-ict.nl)

Wat kunnen wij voor uw zorginstelling betekenen?
Wij adviseren u graag vrijblijvend over op maat gemaakte, innovatieve oplossingen.

BproCare maakt gebruik van cookies zodat wij u beter van dienst kunnen zijn op onze website. Meer weten!