• Start
  • Nieuws
  • BproCare voorziet locatie InteraktContour in Almelo van slimme zorgoplossingen

BproCare voorziet locatie InteraktContour in Almelo van slimme zorgoplossingen

Burcht header BproCare

De bewoners en zorgverleners van woonlocatie de Burcht in Almelo zijn onlangs gebruik gaan maken van de slimme zorgoplossingen van BproCare. 

Woonlocatie de Burcht

downloadWoonlocatie de Burcht in Almelo is speciaal voor mensen met hersenletsel. Deze sfeervolle woonlocatie telt 24 bewoners die allen beschikken over een zelfstandig appartement.

Slimme zorgoplossingen 

Interakt Contour heeft BproCare gevraagd om woonlocatie de Burcht in Almelo van een nieuw zorgcommunicatieplatform te voorzien waarin alle moderne mogelijkheden nu en in de toekomst zullen worden meegenomen en kunnen worden geborgd. Dit om alle bewoners en medewerkers zo goed mogelijk te kunnen en te blijven kunnen ondersteunen in wooncomfort, welzijn en zorg. Hieronder een greep uit de oplossingen.

Tablet en Wandlader
Op een speciale zorgtablet, die draadloos wordt opgeladen, kunnen bewoners die daartoe in staat zijn verschillende typen zorgoproepen maken die binnenkomen op smartphones waar zorgmedewerkers mee zijn uitgerust. Denk bij de verschillende typen zorgoproepen aan: een alarmmelding, ‘ik wil tv kijken’ of ‘ik wil naar het toilet’.

Smartphone met app voor medewerkers
Zorgmedewerkers werken met smartphones die voorzien zijn van onze app. De smartphones zijn niet gebonden aan een bepaalde afdeling. Iedereen kan dus ten allen tijde op elk toestel inloggen op zijn of haar eigen naam. Alarmeringen, meldingen en oproepen van bewoners, inkomende of uitgaande buitenlijnen, oproepen via collega's en communicatie met de centrale voordeur en andere relevante deuren zijn eenvoudig en snel op de smartphone af te handelen.

Gps-tracker met belfunctie
Om de bewoners van de Burcht - waarbij het verantwoord is - maximale bewegingsvrijheid te kunnen laten genieten, zijn zij buiten de muren van de zorginstelling uitgerust met een Treser. De Treser is een draadloze spreek- en luisterunit met plaatsbepaling en werkt met gps. Uiterst betrouwbaar en gebruikersvriendelijk. De Treser biedt door de integratie in ons zorgcommunicatieplatform de bewoner de mogelijkheid om een noodalarmering te maken en daarmee automatisch real-time de locatie te verzenden naar de smartphones van zorgmedewerkers. Tevens kunnen zorgmedewerkers ten alle tijde de locatie opvragen en bellen. Inkomende gesprekken worden op de Treser automatisch opgenomen. 

Wat kunnen wij voor uw zorginstelling betekenen?
Wij adviseren u graag vrijblijvend over op maat gemaakte, innovatieve oplossingen.

BproCare maakt gebruik van cookies zodat wij u beter van dienst kunnen zijn op onze website. Meer weten!