• Start
  • Nieuws
  • Het nieuwe Rosa Spier Huis kiest voor BproCare

Het nieuwe Rosa Spier Huis kiest voor BproCare

Rosa Spier Huis header BproCare

Met gepaste trots maken wij bekend dat het Rosa Spier Huis in Laren, waar vanaf eind 2019 oudere kunstenaars, artiesten en wetenschappers wonen en werken, kiest voor de slimme zorgoplossingen van BproCare.

Rosa Spier Huis

logo lAan de Hector Treublaan in Laren wordt gebouwd aan een nieuw huis, met dezelfde unieke sfeer en ruimte voor meer bewoners en meer culturele activiteiten dan de huidige locatie. Hier blijven de bewoners van Rosa Spier Huis volop creëren, genieten zij en bezoekers van voorstellingen, concerten en exposities en ontmoeten en inspireren jonge talenten en gerenommeerde kunstenaars elkaar.

Het nieuwe Rosa Spier Huis wordt een culturele ontmoetingsplek waar wordt gewoond en gewerkt, geleefd en beleefd wordt. Rosa Spier Huis realiseert verschillende type woningen, waar bewoners naar behoefte zorg, service en ondersteuning ontvangen. Het nieuwe Rosa Spier Huis krijgt uitgebreide voorzieningen, zoals ateliers en muziekstudio’s, de Anna-Stibbe-concert- en theaterzaal, een expositieruimte en een bibliotheek. Ook zijn er ontmoetingsruimten voorzien, zoals een foyer en een prachtige tuin.

Slimme zorgoplossingen

De bewoners en medewerkers van het Rosa Spier Huis krijgen te maken met zorgtechniek van het hoogste niveau. Hieronder een greep uit de oplossingen die BproCare gaat realiseren.

Tablet en Wandlader
Op een moderne tablet, die draadloos kan worden opgeladen, kunnen bewoners die daartoe in staat zijn verschillende typen zorgoproepen maken die binnenkomen op smartphones waar verpleegkundigen mee zijn uitgerust. Denk bij de verschillende typen zorgoproepen aan: een alarmmelding, ‘ik wil op- of van bed’ of ‘ik wil naar het toilet’.

Smartphone met app
Verpleegkundigen werken straks met smartphones die voorzien zijn van onze app. De smartphones zijn niet gebonden aan een afdeling of etage. Iedereen kan dus op elk toestel inloggen op naam. Alarmeringen, meldingen en oproepen van bewoners, inkomende of uitgaande buitenlijnen, oproepen via collega's en communicatie met de centrale voordeur en andere relevante deuren zijn eenvoudig en snel op de smartphone af te handelen.

Smart Sensoring
Appartementen van dementerende bewoners worden voorzien van smart sensoring. Hiermee kan autonoom - dus zonder actie van de bewoner - een melding of alarmering worden gemaakt. Voorbeeld: een bewoner stapt 's nachts uit bed. De bedsensor start een timer van 15 minuten. Binnen 15 minuten dient de bewegingsmelder in de badkamer een signaal door te geven of binnen dezelfde tijd dient de bedsensor een melding te geven dat de bewoner weer op bed is. Indien in dezelfde tijd de appartementdeur geopend wordt en er geen bewegingsmelder is afgegaan aan de gangkant (aanwezigheid van verpleegkundige) wordt er direct dwaalalarm afgegeven. Indien er binnen dezelfde tijd geen beweging wordt gemeld en de bedsensor zich niet heeft gemeld, wordt er een valalarm afgegeven. 

Locatiebepaling
Op basis van vooraf ingestelde zones wordt (in de algemene ruimtes) een locatie gekoppeld aan elke alarmering die met een hals/polszender wordt gemaakt. Deze locatie ontvangen de verleegkundigen met de alarmmelding op de smartphone met app. 

Zorg WiFi
Deze professionele installatie ondersteund VoWiFi (Voice over WiFi met 'seamless roaming' en slaapstand detectie). Door de Zorg WiFi installatie van BproCare zijn bewoners, medewerkers en gasten voorzien van een kwalitatief hoog en uiterst betrouwbaar signaal. 

Private LTE
Naast WiFi gaat Rosa Spier Huis voor een aantal gebouwen gebruik maken van een schaalbaar en dekkend Private LTE (4G) netwerk. Verpleegkundigen merken niets van een een schakeling tussen het WiFi en Private LTE netwerk: de netwerken gedragen zich als één geheel en functioneren volgens de gewenste kwaliteit.

Naar verwachting zullen eind 2019 de eerste bewoners hun intrek nemen in het nieuwe Rosa Spier Huis.

Wat kunnen wij voor uw zorginstelling betekenen?
Wij adviseren u graag vrijblijvend over op maat gemaakte, innovatieve oplossingen.

BproCare maakt gebruik van cookies zodat wij u beter van dienst kunnen zijn op onze website. Meer weten!