Beeldbellen

beeldbellen in de zorg videobellen

Coronavirus (COVID-19)

Om ouderen te beschermen tegen besmetting met het coronavirus, sluiten verpleeghuizen de deuren voor bezoekers. Beeldbellen is een manier voor ouderen om toch in contact te blijven met familie en vrienden. Daarnaast biedt het de mogelijkheid tot het leveren van ‘zorg op afstand’. Zowel binnen als buiten de muren van een zorginstelling. Bijvoorbeeld bij aanleunwoningen of wijkzorg.

Hoe werkt beeldbellen?

Bij beeldbellen heeft een zorgverlener contact met een bewoner via een beeld- en spraakverbinding. Deze vorm van communicatie is een goed alternatief voor fysieke aanwezigheid. Door beeldcontact krijgt de zorgverlener een betere indruk hoe het met een bewoner gaat zonder daarvoor direct langs te hoeven komen.

Op een tablet, die draadloos is op te laden omdat hij in een speciale hoes wordt geleverd, kan een bewoner beeldbellen met een zorgverlener. De zorgverlener gebruikt hiervoor een moderne smartphone. Ook de zorgverlener kan met een druk op de knop een bewoner beeldbellen.

beeldbellen overzicht bprocare

Beeldbellen met verwanten

Ook voor verwanten hebben we het makkelijk gemaakt om te beeldbellen met bewoners van zorginstellingen. Zonder het gebruik van een speciale app: beeldbellen verloopt eenvoudig via de webbrowser van een computer, tablet of smartphone.

Veilig en betrouwbaar beeldbellen

Beeldbellen is volledig geïntegreerd in onze integrale zorgoplossing, waarin alle belangrijke privacy maatregelen (AVG) van kracht zijn. Op de verbindingen is encryptie toegepast en er wordt geen enkele data van de beeldbelgesprekken opgeslagen. Tevens is de bandbreedte in eigen beheer, waardoor de snelheid en stabiliteit op piekmomenten optimaal blijft. Dat geeft gemak voor de gebruikers aan de voorkant met betrouwbare technologie erachter.

Infectiepreventie

Onze tablethoes is ontwikkeld in samenwerking met het Erasmus MC en voldoet daarmee aan de hoogst mogelijke hygiënestandaard als het gaat om tablethoezen die ingezet worden in de zorg. De samenstelling van het materiaal en het unieke ontwerp maken dat de tablethoes tegen een stootje kan en gemakkelijk en volledig is te desinfecteren.

Video: John de Wolf gebruikt onze hygiënische tablethoes in het Erasmus MC

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over onze oplossing voor beeldbellen? Neem dan contact met ons op, we staan voor u klaar!

BproCare maakt gebruik van cookies zodat wij u beter van dienst kunnen zijn op onze website. Meer weten!