BproCare Zorg Communicatie Platform

zorgcommplatform bprocare 2019

Veilige, betrouwbare en eenvoudige communicatie tussen zorgmedewerkers en bewoners/cliënten? Dat kan. Met het innovatieve Zorg Communicatie Platform van BproCare. 

Van verpleegoproep naar Zorg Communicatie Platform

Meestal werkt een verpleegoproepsysteem met een knop om de hals of pols en een spreek-luisterunit aan de muur. Het Zorg Communicatie Platform is er daarentegen op gericht de (verschillende) vragen van een cliënt direct bij de juiste zorgverlener of mantelzorger neer te leggen.

Voordelen

  • Verschillende typen zorgoproepen en alarmen naar verschillende medewerkers
  • Smartphones voor medewerkers, speciale tablets voor bewoners/cliënten
  • Real-time inzicht- en beheer in zorg via het managementportaal
  • Integraties met bestaande systemen/apparatuur mogelijk
  • Meegroeien met technologische ontwikkelingen

Hoe werkt het?

Het platform werkt met reguliere smartphones en tablets. De tablets zijn draadloos op te laden en voorzien van een gebruikersvriendelijke en valbestendige hoes.

 

tablet wandlader456

 De tablet en wandlader voor bewoners/cliënten.

 

Zorgdifferentiatie

Ons systeem maakt het mogelijk om individueel, daar waar nodig, het tabletgebruik te beïnvloeden. We kunnen veel meer knoppen op het scherm zetten dan gebruikelijk is, zodat een cliënt al zijn zorgvragen kan doorgeven. Daarmee krijgt een zorgorganisatie de mogelijkheid differentiatie aan te brengen in de zorgvraag. Om dat te realiseren besturen we ook de sturing achter de knoppen op de tablet.

 

verschillende itnerfaces

Verschillende knoppen op de tablet.

 

Stel, een cliënt heeft drie knoppen op de tablet: ‘alarm’, ‘ik wil drinken’ en ‘ik ben bang’. Drukt de cliënt op ‘alarm’, dan gaat er een melding naar zorgteam A, B en C, waarop de tablet naar de cliënt uitspreekt dat de melding is verstuurd. Teamleden zien de melding op hun smartphone en zodra de melding door een verzorger wordt geaccepteerd krijgt de cliënt hier ook weer een uitgesproken bericht van via de tablet. De verzorger kan er vervolgens voor kiezen om een (beeld)bel gesprek te starten met de cliënt.

 

zorgdifferentiatie bprocare

In deze schematische weergave van zorgdifferentiatie gaat het alarm naar alle zorgteams. Zorgteam A ontvangt ‘ik wil drinken’ en zorgteam C ontvangt ‘ik ben bang’.

 

Drukt de cliënt op ‘ik wil drinken’, dan gaat het bericht naar zorgteam A. Drukt de cliënt op ‘ik ben bang’, dan gaat het bericht naar zorgteam C. Het is dus mogelijk om prioriteiten aan te brengen in waar de zorgvraag naartoe gaat. De vraag komt meteen bij het juiste team, of specifieker nog, bij de juiste medewerker. Dit alles is via het managementportaal op afstand aan te passen zodat je mee kunt groeien met de zorgvraag en het ziekteproces van de cliënt.

Zorg Communicatie Platform op maat

Voor cliënten met een meervoudige handicap bieden wij een varia aan aanpassingen waardoor de cliënt toch de zorgvraag bij de juiste verzorger neer kan leggen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van druk ontlaste knoppen, blaas-, oog-, kin en tongsturing of sensorische sturing. Zo worden cliënten in staat gesteld om ondanks hun beperkingen toch de regie te houden over hun zorgoproepen.

 

smartphone template

De smartphone met app voor verzorgers.

 

Van Wi-Fi tot akoestische alarmering en van personeelsbeveiliging tot dwaaldetectie. In nieuwbouw of renovatie. Wij helpen u graag aan een veilig, betrouwbaar en toekomstbestendig Zorg Communicatie Platform. Door onze jarenlange ervaring met informatietechnologie in de zorg zijn wij perfect in staat om samen met u een Zorg Communicatie Platform op maat samen te stellen. We kijken samen naar de huidige situatie, wensen en behoeften en combineren dit met alle mogelijkheden voor een slim systeem.

Meer informatie

Bent u benieuwd wat ons Zorg Communicatie Platform voor uw zorginstelling kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak en offerte. Onze zorgconsultants komen graag bij u langs om u alles te vertellen over de mogelijkheden van ons Zorg Communicatie Platform.

*Alle namen op deze pagina zijn fictief.

BproCare maakt gebruik van cookies zodat wij u beter van dienst kunnen zijn op onze website. Meer weten!