Van brandmelding naar veilig ontruimen

Een erkende ontruimingsinstallatie is verplicht in een zorginstelling of ziekenhuis. Is er brand? Dan geeft het ontruimingssysteem een seintje en gaat het ‘alarm’ af. Afhankelijk van de zorg die u biedt zijn er verschillende vormen van ontruimingsinstallaties. Denk aan geluid of gesproken tekst, maar het kan ook zijn dat u een ‘stil-ontruimingsinstallatie’ heeft. Met een stille ontruiming krijgt alleen het zorgpersoneel een melding en kunnen zij op dat moment het ontruimingsplan in gang zetten. Wat voor soort installatie u ook heeft, wij zorgen ervoor dat deze samenwerkt met ons Zorg Communicatie Platform. Het is ook mogelijk dat wij de techniek van de brandmeld- of ontruimingsinstallatie leveren, de koppeling met het platform maken en alles controleren volgens de laatste wet- en regelgeving.

Brandmeld- en ontruimingsinstallatie beheren vanuit één systeem

Veiligheid van de bewoners staat voorop. Daarom staat alles met elkaar in verbinding via het Zorg Communicatie Platform: de rookmelders in de kamers en gangen, de zorgmedewerker toestellen (Mobiele Zorg Units met CareApp) en de brandmeld- en ontruimingsinstallatie. Binnen het Zorg Communicatie Platform zijn er verschillende opties, zoals de mogelijkheid om zelf te bepalen wie welke meldingen krijgen. Zo kan ervoor gekozen worden om ontruimingsmeldingen te sturen naar alle zorgmedewerkers die op dat moment aan het werk zijn, de achterwacht, technische dienst, leidinggevenden of een externe meldkamer. Reageert iemand niet? Dan zorgt het systeem er automatisch voor dat de melding wordt doorgezet, net zolang totdat er iemand reageert. Dit hele proces kunt u van te voren instellen via het Beheerportaal.


Meer weten over onze integratie van BMI ontruiming?

Heeft u een vraag of verzoek, bent u geïnteresseerd in een offerte of voelt u meer voor een vrijblijvende (digitale) kennismaking? Neem contact met ons op, we helpen u graag verder.