Hoe werkt indoor locatiebepaling?

Bij onze indoor locatiebepaling maken we gebruik van het Zorg Communicatie Platform, hals-/polszender en ‘bakens’. Wanneer een bewoner zijn kamer verlaat heeft hij de vrijheid om zich binnen zijn leefcirkel te bewegen. Als de bewoner vervolgens hulp nodig heeft kan hij de knop indrukken van zijn hals-/polszender. Uw zorgmedewerker ontvangt hiervan een oproep in de Care App op de Mobiele Zorg Unit. In deze oproep staat de naam van de bewoner en de ruimte waarin hij zich op dat moment bevindt. Loopt de bewoner verder en blijft de oproep als actief staan? Dan zal de zorgmedewerker precies kunnen zien hoe de bewoner zich beweegt en in welke ruimte de zorgmedewerker hem kan vinden.

Het gebruik van bakens in uw zorginstelling

Om gebruik te kunnen maken van indoor locatiebepaling installeren we in iedere (aangewezen) ruimte van de zorginstelling ‘bakens’. Dit zijn kleine draadloze apparaten die signalen uitzenden in een vastgestelde omgeving door middel van bluetooth. Deze bakens zijn gekoppeld aan de hals-/polszender. Wanneer de bewoner een alarm heeft gemaakt en met zijn hals-/polszender langs zo’n baken beweegt, wordt de oproep in de CareApp van de zorgmedewerker automatisch aangepast naar de nieuwste locatie.

Alle bakens zijn in het Zorg Communicatie Platform terug te zien. Hierdoor is meteen inzichtelijk over welke ruimtes de zorginstelling beschikt. Dit kan ook gebruikt worden om de leefcirkels te bepalen van de bewoners. Omdat de ene bewoner meer begeleiding nodig heeft dan de ander, is het ook mogelijk om oplossingen op maat te maken. Bij een verhoogde kans op agressie bij bewoners is vaak een nauwkeuriger gebied nodig, om er bijvoorbeeld voor te zorgen dat bepaalde bewoners elkaar niet kunnen tegenkomen. Door meerdere bakens per kamer of gangdeel te installeren kunnen ook deze bewoners weer in vrijheid bewegen.


Meer informatie over indoor locatiebepaling van BproCare?

Heeft u een vraag of verzoek, bent u geïnteresseerd in een offerte of voelt u meer voor een vrijblijvende (digitale) kennismaking? Neem contact met ons op, we helpen u graag verder.