Wat doen Zorgconsultants bij BproCare?

De werkzaamheden van onze Zorgconsultants hebben als doel een effectieve implementatie van zorgtechnologie. Dat gebeurt door de klantbehoefte te inventariseren en te vertalen naar een werkende oplossing. Door in gesprek te gaan met zorgmedewerkers en bewoners worden de wensen en behoeften bepaald. Dit vertaalt zich naar een op maat gemaakte oplossing voor de zorginstelling. In samenwerking met engineers en aanverwante specialisten wordt dit vervolgens gerealiseerd op locatie. Wanneer de oplossing in werking is gesteld zorgen onze Zorgconsultants voor instructies aan zorgmedewerkers en begeleiding bij het gebruik van de oplossing.

Aan het eind van de training zeggen zorgmedewerkers: ‘O, maar dat is praktisch én eigenlijk heel eenvoudig’

Wat is de kracht van onze Zorgconsultants?

De kracht van onze Zorgconsultants zit hem voornamelijk in de gesprekken met mensen die het uitvoerend werk doen, en trainingen geven aan zorgmedewerkers. Voorafgaand aan zo’n training denken zorgmedewerkers vaak: ‘ojee, smartphones en tablets: help!’ En aan het einde van de training zeggen ze: ‘O, maar dat is praktisch én eigenlijk heel eenvoudig!’ Dat is waar onze Zorgconsultants het voor doen. Dan weten we dat zorgmedewerkers de toegevoegde waarde inzien en ook gaan benutten.

Zorgtechnologie aansluitend bij zorgmedewerkers en bewoners

Om de implementatie te laten slagen moet de techniek meerwaarde hebben. De techniek moet breed gedragen worden. Uitspraken die je wel vaker hoort. Op maat inzetten van zorgtechnologie is in onze ogen het belangrijkste. Waar lopen zorgmedewerkers in hun dagelijkse werk tegenaan? Hoe kan techniek ondersteunend zijn in de dagelijkse werkzaamheden? Hoe kan techniek bijdragen aan leefplezier en zelfredzaamheid van bewoners? Dit zijn de vraagstukken waar onze Zorgconsultants zich dagelijks mee bezig houden en uiteindelijk moeten leiden tot een effectieve inzet van zorgtechnologie.


Wilt u weten wat onze Zorgconsultants voor uw zorginstelling kunnen betekenen?

Heeft u een vraag of verzoek, bent u geïnteresseerd in een offerte of voelt u meer voor een vrijblijvende (digitale) kennismaking? Neem contact met ons op, we helpen u graag verder.