Leefcirkels en deursturing

leefcirkel header bprocare

Maximale kwaliteit van leven in vrijheid, dat is wat wij willen voor bewoners. Persoonlijke afgestelde leefruimte waarin de cliënt zich zelfstandig en veilig kan bewegen, sociale contacten kan onderhouden en kan recreëren. Volledig afgestemd op de situatie van de bewoner. 

Meer bewegingsvrijheid dankzij leefcirkels

In de zorg willen we iedere bewoner zoveel mogelijk bewegingsvrijheid geven. Met de leefcirkel technologie van BproCare kunnen ook de bewoners in uw zorginstelling zich veilig bewegen binnen (of buiten) een vooraf bepaalde omgeving. Hiermee geeft u ze de ruimte voor recreatie en sociaal contact, zonder ze uit het oog te verliezen. Dankzij het gebruik van GPS en bakens blijven uw zorgmedewerkers altijd op de hoogte van de actuele locatie van de bewoners. Dit zorgt voor rust, overzicht en duidelijkheid bij de zorgmedewerker en een hogere kwaliteit van leven bij de bewoner.

Voordelen van onze leefcirkels:

  • De bewoner voelt zich vrij, is minder opstandig en beter aanspreekbaar.
  • Rust, overzicht en duidelijkheid bij uw zorgmedewerker.
  • Zeer eenvoudig in te stellen via het beheerportaal van het Zorg Communicatie Platform.
  • Makkelijk in het gebruik voor zorgmedewerkers en bewoners.
  • Bij veel zorginstellingen daalt het medicijnverbruik.

Eenvoudig instellen van persoonlijke leefcirkels

In het beheerportaal van het Zorg Communicatie Platform stellen uw zorgmedewerkers eenvoudig een specifieke leefcirkel in voor iedere bewoner. De zorgmedewerker ontvangt bij het uittreden van een leefcirkel niet alleen een melding in de CareApp, maar ook de exacte locatie van de bewoner. Zodoende kan de zorgmedewerker meteen bepalen of er haast geboden is en waar hij of zij de bewoner kan vinden.


deurverlaten Tekengebied 1

Dwaaldetectie

Zorgmedewerkers weten ten allen tijde waar bewoners zich bevinden wanneer ze hun leefcirkel hebben verlaten.

> Lees verder over dwaaldetectie


 deurensluiten Tekengebied 1

Dwaalpreventie met deursturing

Met dwaalpreventie willen we voorkomen dat een bewoner in een (voor hem/haar) onveilige omgeving terechtkomt. Dit doen we door slim gebruik te maken van deursturing op afstand.

> Lees verder over dwaalpreventie met deursturing


 huis Tekengebied 1

Indoor locatiebepaling

Dankzij indoor locatiebepaling is het voor uw zorgmedewerkers makkelijker om een bewoner die een alarm heeft gemaakt te traceren binnen de zorginstelling.

> Lees verder over Indoor locatiebepaling


kaartbuiten Tekengebied 1

Outdoor locatiebepaling

Met de Treser hebben uw zorgmedewerkers altijd en overal de volledige controle over de locatie én situatie van een bewoner buiten de zorginstelling.

> Lees verder over Outdoor locatiebepaling


locatiegebas Tekengebied 1

Locatiegebaseerde alarmroutering

Locatie gebaseerde alarmroutering: Oproep melden aan het dichtstbijzijnde team. Indien de bewoner met een hals-/polszender een oproep maakt krijgt het zorgteam welke verantwoordelijk is voor het gebied waar de oproep wordt gemaakt de oproep. Dus indien b.v. de bewoner in het restaurant is of de dagbesteding worden alleen die teams gemeld en niet de afdeling die niet in staat is om daar zorg te verlenen.

BproCare nieuwsbrief

Privacybeleid is van toepassing.

Voer a.u.b. uw naam in.
Ongeldig e-mailadres
Ongeldige invoer

BproCare maakt gebruik van cookies zodat wij u beter van dienst kunnen zijn op onze website. Meer weten!