Leefcirkels en deursturing

leefcirkel header bprocare

Maximale kwaliteit van leven in vrijheid, dat is wat wij willen voor cliënten. Persoonlijke afgestelde leefruimte waarin de cliënt zich zelfstandig en veilig kan bewegen, sociale contacten kan onderhouden en kan recreëren. Volledig afgestemd op de situatie van de cliënt. 

Dwaalpreventie met deursturing

Dwaalpreventie: Het signaleren dat een bewoner een gebied dreigt te verlaten en als preventie de deur gesloten te houden of te sluiten. De bewoners, waar dit voor geldt, worden voorzien van een kleine, unieke zender. Bij het naderen van de deur of het einde van het terrein wordt automatisch de persoon gedetecteerd en controleert het systeem of het verantwoord is of deze persoon wel of niet verder gaat. Indien de deur sluit komt er automatisch een melding op het zorgtoestel welke bewoner bij welke gesloten deur staat. 

Maar BproCare heeft slimme oplossingen voor dit soort deuren. Zo kan de bewoner wel met een begeleider de gemonitorde deur door maar niet alleen. Indien de bewoner weer buiten het sluitgebied komt wordt de deur automatisch weer van het slot gehaald, dit alleen als er niet nog een bewoner waarvoor de deur gesloten dient te blijven in het gebied aanwezig is, dan blijft de deur dicht totdat alle bewoners uit het gebied zijn.

phones

Dwaaldetectie met leefcirkels

Dwaaldetectie: Het signaleren dat een bewoner een gebied verlaat en daarom een oproep naar de medewerkers geeft. Hierdoor weet de zorg waar een bewoner is. Bijzonder feit is dat BproCare gedurende het actief hebben van de oproep telkens de locatie vernieuwd zodat je dan de bewoner volgt in het pand.

Het toepassen van leef cirkels leidt tot vermindering van opstandigheid, cliënten zijn beter aanspreekbaar en voelen zich vrij. Dit leidt tot een hogere kwaliteit van leven en uiteindelijk minder medicijngebruik.

Indoor locatiebepaling bij oproep

Indoor locatie oproep: Oproep met de locatie (gang, afdeling, appartement, restaurant, etc.) waar de oproep vandaan komt.
Indien de bewoner met een hals-/polszender een oproep maakt wordt aan de zorg doorgegeven waar de bewoner zich bevindt. De zorgmedewerker krijgt dan een melding met de locatie van het laatste baken door waar de bewoner langs is gelopen. Hoe meer bakens hoe nauwkeuriger de oproep. Vaak is een afdeling genoeg, maar bij b.v. agressie wordt een veel nauwkeuriger gebied ingezet door b.v. bakens per kamer en gangdeel in te zetten. 

Locatie gebaseerde oproep

Locatie gebaseerde oproep: Oproep melden aan het dichtstbijzijnde team. Indien de bewoner met een hals-/polszender een oproep maakt krijgt het zorgteam welke verantwoordelijk is voor het gebied waar de oproep wordt gemaakt de oproep. Dus indien b.v. de bewoner in het restaurant is of de dagbesteding worden alleen die teams gemeld en niet de afdeling die niet in staat is om daar zorg te verlenen.

Wij geven u graag een live demo vanuit onze studio van deze unieke functies. 

BproCare maakt gebruik van cookies zodat wij u beter van dienst kunnen zijn op onze website. Meer weten!