VoWiFi Zorg Netwerk

VoWiFi header BproCare productpagina

Veel zorginstellingen maken op dit moment nog gebruik van een DECT-netwerk. Over dit verouderde netwerktype is geen dataverkeer mogelijk. Over een WiFi-verbinding is wél dataverkeer mogelijk en biedt daarmee veel meer mogelijkheden dan een DECT-netwerk.

De populariteit van WiFi is ook niet zo verwonderlijk, want anders dan bij DECT biedt het veel meer mogelijkheden. Zo maken al veel ziekenhuizen, instellingen en zorgcentra succesvol gebruik van VoWiFi (Voice Over WiFi). Een gescheiden en veilige communicatie is daarbij een vereiste.

Doorlopend goede verbindingen

Veelal wordt door ons een gescheiden WiFi-net gebouwd (over hetzelfde systeem) voor medewerkers, alarmering, cliënten en gasten. Ieder met een eigen QoS (kwaliteitsbewaking).

Het is wel oppassen met andere WiFi-aanbieder, omdat er technische kanttekeningen zijn bij de keuze, installatie en operationeel houden van een dergelijk netwerk.

Alleen Fortinet met de single cel én single channel WiFi-techniek, is in staat om altijd en doorlopend goede verbindingen te houden (vooral van belang bij beeldverbindingen). Deze techniek heet 'Seamless Roaming'. Enkele aanbieders zijn in staat om ook een vorm van Seamless Roaming aan te bieden voor gesprekken, maar video- en alarmverbindingen vragen om expertise.

Wij helpen u graag bij het installeren van een veilig en betrouwbaar systeem. Zo hebben wij ervaring voor het operationeel brengen van AOIP (Alarm over IP) zoals directe communicatie met uw BMI (Brand Meld Installatie) en alarmering op alle Mobiele Zorg Units.

Bekabeling niet meer nodig

Met VoWiFi en onze Mobiele Zorg Unit (MZU) kunt u:

  • Veilig ADL oproepen afhandelen
  • Met cliënten of de voordeur beeldbellen
  • De zorgregistratie bijhouden
  • En nog veel meer

Onze domotica-systemen communiceren over dit zelfde WiFi systeem. Hierdoor is het niet meer nodig om op elke locatie en op elke plek bekabeling aan te leggen.

En we gaan nog een stap verder!

Begeleiders en verplegend personeel maken samen gebruik van een Mobiele Zorg Unit (MZU). Dit is een standaard smartphone met een degelijke front camera. Deze smartphones worden door ons voorzien een Mobiele Zorg Unit App waarmee de begeleiders/verpleegkundigen communiceren en zorg registreren.

Dankzij onze innovatieve beeldtechnologie kunnen uw zorgmedewerkers mobiel én met beeld zorg verlenen aan cliënten, waar ze zich ook bevinden. Gewoon via een standaard smartphone of tablet voorzien van onze programmatuur. Wij geven u graag een demonstratie.

Kies ook voor ons veilige en betrouwbare VoWIFI Zorg Netwerk

BproCare legt draadloze zorgnetwerken aan op basis van Meru WiFi en met volledige DECT-ondersteuning. Uw bestaande DECT apparatuur blijft dus gewoon operationeel én u maakt direct gebruik van ons VoWiFi Zorg Netwerk. U bent dus zeker voor de toekomst!

Meer voordelen van een VoWIFI Zorg Netwerk

  • Roaming (intramuraal)
  • Deep Sleep modus
  • Met het VoWiFi Zorg Netwerk kunt u met standaard smartphones en tablets veilig zorg afhandelen en communiceren met uw cliënten.
  • Alle zorgregistratie verloopt via het netwerk. Medewerkers kunnen door het hele gebouw de registratie bijhouden zonder dat er overal vaste aansluitpunten nodig zijn.
  • Het VoWiFi Zorg Netwerk werkt met open standaarden. Beschikt u al over een WiFi- of DECT-zorgoproepsysteem, dan kunt u het veelal koppelen aan het VoWiFi Zorg Netwerk.

Meer informatie?

Wilt u weten wat ons VoWiFi Zorg Netwerk voor uw zorginstelling kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

BproCare maakt gebruik van cookies zodat wij u beter van dienst kunnen zijn op onze website. Meer weten!