Bewoners zijn zelf in-control

Met het automatiseren van een woning, ruimte of kamer geeft u de bewoners van uw zorginstelling de mogelijkheid om zelf in-control te zijn. Zij kunnen op elk gewenst moment de verlichting aan doen of – als ze willen slapen – de gordijnen sluiten met één druk op de knop. Het automatiseren biedt bovendien meer wooncomfort en veiligheid, want ook een ontruimingsalarm en een deurintercom kunnen geïntegreerd worden in ons Zorg Communicatie Platform. Per bewoner en zorginstelling zijn de wensen op het gebied van woning domotica verschillend. Samen kijken we welke mogelijkheden er zijn om het wooncomfort van uw bewoners te optimaliseren.

Zorgpersoneel ontzorgd door automatisering

Woning domotica in de zorg biedt niet alleen voordelen voor de bewoners. Voor de zorgmedewerkers zijn er ook tal van voordelen. Denk aan tijdbesparing en efficiënter werken. Zij hoeven namelijk niet meer alleen voor het aanpassen van de zonwering naar een bewoner toe. Dit kan de bewoner nu zelf doen via de BproCare TAB. Indien de bewoners daar niet toe in staat zijn, kan het systeem ook zo worden ingesteld dat een zorgmedewerker vanaf een afstand de zonwering kan laten zakken. De zorgmedewerkers ontvangen deze aanvragen als gerichte hulpvragen in de CareApp van hun Mobiele Zorg Unit, zoals ‘Ik wil de zonwering aanpassen’, in plaats van algemene zorgalarmeringen. Dankzij deze zorgdifferentiatie zijn alarmen voor alle hulpvragen verleden tijd en ontvangen uw zorgmedewerkers alleen nog gerichte hulpvragen in de CareApp.


Meer weten over onze woningdomotica oplossingen?

Heeft u een vraag of verzoek, bent u geïnteresseerd in een offerte of voelt u meer voor een vrijblijvende (digitale) kennismaking? Neem contact met ons op, we helpen u graag verder.